Vlastníte akcie z ťažby zlata, striebra či iné akcie? Ak by ste aj odpovedali „áno“, je možné, že ich v skutočnosti nevlastníte.

Celé  je to jedným z malých no najšpinavších tajomstiev v maklérskom biznise. Zaujímavé je, že 99,9% ľudí nemá poňatia, že sa ich to týka. Nazýva sa to „registrácia cenných papierov na meno makléra“, pričom je to spôsob akým maklérska firma, v ktorej máte uložené cenné papiere „zaregistruje“ vaše akcie. Maklérska firma vás pritom ale nikdy nezaregistruje ako vlastníka či už aby usporili peniaze a čas alebo povolili zahrnúť vaše akcie do aktív, ktoré môžu používať na čo chcú.

Registrácia cenných papierov na meno makléra povoľuje maklérovi vypožičať akcie baissistom predávajúcim nakrátko, v dôsledku čoho zníži cenu vašich cenných papierov. Takáto metóda navyše umožní vášmu maklérovi „znova zaťažiť hypotékou“ vašich aktív- čo jednoducho znamená, že váš maklér si môže požičať peniaze namiesto vašich akcií a špekulovať tak na derivátovom trhu!

Takéto skryté riziko je len malým semienkom zasadeným pred definitívnym kolapsom – v ňom môže nastať celosystémový kolaps makléra–obchodníka, pričom si zapíše kvantá investorov a zaistí trvalé nevymáhateľné straty na celé generácie!

Ako prvá  skrachovala maklérska firma MF Global

Investori spoločnosti MF Global zistili z prvej ruky ako boli zabezpečené ich finančné zdroje. Väčšina si to ani neuvedomila, ale MF Global bola zúčtovacou centrálou nie len akcií ale aj termínovaných obchodov. Takisto ako väčšina maklérskych firiem, aj oni na vytvorenie zisku investovali peniaze na základe kupovania za požičané peniaze, čiže úverom. Úroky MF Globalu hrali dôležitú úlohu v nedávnom zrútení gréckych štátnych dlhopisov, čo je aj dôvodom, prečo MF Global tak rýchlo zbankrotoval.

Problém je, že sa snažili pokryť svoje straty peniazmi ich vlastných zákazníkov! Pokiaľ nemáte akcie zaregistrované na vaše meno – nie je pre maklérsku firmu veľmi zložité ani nákladné použiť ich ako majetok na svoje vlastné potreby. Ak však maklérska firma skrachuje (čo sa za posledné roky dá očakávať, keďže sa to deje veľmi často), a nemáte akcie zaregistrované na vaše meno – klesnú presne ako majetok maklérskej firmy a budú použité na vyplatenie veriteľov.

„Niekoľko miliónov účtov môže zmiznúť – účty maklérskych firiem, dôchodkové, podielové fondy, v nebezpečenstve sú všetky. Dostávame sa doprostred implozijnej fázy, kedy sa nazdávam, že verejnosť sa neprebudí, pokým nebude ukradnutých najmenej milión súkromných účtov a kým úplne nezmiznú.“ Povedal Jim Willie, The Hat Trick Letter 

Západný finančný systém je v stave kolapsu

Dôvod blížiacej sa maklérskej krízy je jednoduchý. Celý západný finančný trh je postavený na dlhu.. čo je v podstate antikapitalistický spôsob usporiadania, vďaka ktorému sú bohatí ešte bohatší a chudobní ešte chudobnejší. Celé to začalo v roku 1913 založením Federálnej rezervnej banky, potom to už šlo dole vodou spolu so zhabaním zlata v roku 1933 v Amerike a neskôr zase v roku 1971 aj tzv. začiatok konca, keď Nixon zavrel dvere výmene zlata za dolár (oficiálne nazývané aj Federal Reserve Note) ako úplne schválenú menu.

V nedávnej dobe zrušili nariadenia Glass-Steagel, ktoré povoľovali investičným bankám (IB) získavať maklérov a prekonať tak riziko 100-1 úrokového prúdu k účtom všetkých klientov. Preto je investícia akcií momentálne len taká bezpečná ako špekulatívne portfólio vášho makléra! Ak zvážime, že väčšina západných investičných centrál je zadlžená aspoň 40-1. To znamená, že vaše akcie nie sú bezpečnejšie ako je stávka 40-1 na európskych dlhopisoch! (Pričom väčšina západných investičných bánk je zadlžená po uši.)

Niektorí  veria, že ich akcie ochráni americká spoločnosť „Securities Investor Protection Corporation“ (SICP), ktorá poisťuje akcie na účtoch proti maklérskemu kolapsu na 500 $ za cenné papiere pričom zostatok na účte je 250 $. Čo ak sa stane, že na účte máte v hotovosti viac ako 250 $ a cenných papierov viac ako 500 $? Čo ak váš najväčší maklér v štáte skrachuje a pritom spôsobí pád tisíckam účtov a odstráni celú spoločnosť SICP? Čo ak SICP len tak skrachuje? Len málo ľudí si je vedomých, že spoločnosť SICP má asi len miliardu finančných prostriedkov na pokrytie investorov! Znamená to, že len jeden alebo dva sledované bankroty maklérov budú stačiť na úplné zničenie SIPC.

Niektorí môžu tvrdiť, že americká vláda pomôže spoločnosti SICP v hocijakých závažných ťažkostiach. Čo ak ale zbankrotujú dvaja hlavní makléri, kým americká vláda utrpí v tom istom čase aukčnú prehru dlhodobého štátneho dlhopisu? Toto všetko sa v nastávajúcich rokoch môže stať.

Rovnaká  situácia platí v Kanade pre kanadských maklérskych obchodníkov a ich akcie. Kanadská ekonomika je komplikovane naviazaná na americkú. Veľa ľudí si to v skutočnosti neuvedomuje ale všetko čo podporuje kanadský dolár je práve americký. Kanadská vláda predávala zlato už pred desaťročiami.

Celý  menový a finančný systém smeruje do konečnej destinácie, čiže úplného kolapsu … pričom rok 2008 bol len začiatkom.

„Keby ste mali dostatočné šťastie a neboli by ste zákazníkom spoločnosti MF Global … mali by ste brať prípad MFG ako varovný signál. Ďalší už nemusí prísť.“ Steven Saville, The Spectacular Investor

Žeby posledná bublina?

Predpokladali sme, že nám stále zostáva pár rokov .. možno nie práve 10 ale aspoň o 2-3 roky viac. Domnievame sa, že Federálna rezervná banka a všetky západné centrálne banky  vytlačia dostatok peňazí aby zvládli udržať systém ešte ďalších pár rokov .. a to práve toľko aby stihli odstúpiť z úradu a odísť do dôchodku do svojich víl na Karibské ostrovy ešte predtým než všetky západné nekryté peniaze vniknú do hyperinflácie.

Domnievame sa, že to spôsobí záverečnú bublinu. Technická i bytová už sú zažehnané. Bublina vo vládnom dlhu je momentálne vo svojej predsmrtnej agónií. Čo môže ešte nasledovať? Budú to zásoby zlata a striebra.

Vo vzduchu ale stále visí otázka, ako môžeme bezpečne investovať do zásob zlata a striebra a vyhnúť sa pritom kolapsu, ktorý spôsobila kríza maklérskych obchodníkov?

Poznáme dva spôsoby ako môžeme vlastniť akcie o ktorých vám váš maklér nepovie. Oba spôsoby úplne odstraňujú riziko nedodržania zmluvy maklérov priložených k vašim akciám – v podstate ich odstraňujú preč zo „systému“.

Oba spôsoby zbavujú makléra o schopnosť predávať akcie nakrátko a „znova ich zaťažiť hypotékou“. Maklér vám nikdy dobrovoľne nepovie a týchto spôsoboch – pretože si zarobí viac peňazí keď má vaše akcie vo svojich rukách – presne keď je riziko najväčšie.

Oba spôsoby sú bezpečné, dokonca aj keby váš maklér zajtra zbankrotoval a ukradol z každého investičného účtu klienta aj ten posledný cent, aj tak by ste mohli spať v úplnom poriadku s pocitom že sú ďaleko z vášho dosahu a pre vášho makléra sú zákonne nedostupné.

Patrí  sem každý maklér v USA aj Kanade. Keby aj zajtra každý maklér zbankrotoval kvôli vlne bankrotom, takýto spôsob vlastníctva by vás na 100% ochránil. Mohli by ste spávať pokojne vediac, že vaše akcie nesú nulové riziko nedodržania.

To je aj dôvod, prečo podporujeme šikovného, mladého nakladateľa BullMarketThinking.com Tekoa Da Silvia a zostavujeme úplnú výskumnú prácu načrtajúcu proces ako zaregistrovať akcie, pričom podávame aj všetky potrebné informácie na uľahčenie a urýchlenie práce. Tekoa Da Silvia strávil stovky hodín zaoberaním sa maklérmi, presúvaním agentov, obchodnými spoločnosťami a SICP v bádaní a zisťovaní detailov ako dokázať dostať akcie mimo systému.

Jeho výskum sme spracovali do špeciálnej správy nazývanej „Bullet Proof Shares“. Ak chcete dozvedieť viac informácií prípadne si zakúpiť túto správu, navštívte stránku tdv.bulletproofshares.com.

Najlepšia možnosť nákupu tohto pokolenia

V momentálnej kríze bude viac možností ako v hociktorej inej v minulom storočí. Aby ste z krízy profitovali, musíte sa uistiť, že keď váš maklér zbankrotuje, stále si ponecháte vlastníctvo vašich akcií. Akcie sú dôkazom skutočného aktíva pričom nezávisia od burzy či maklérskej firmy … a to tak dlho, kým sa neuistíte, že ste ich správne zaregistrovali.      

Ak si počas zrútenia dokážete uchovať či nahromadiť majetok, budete mať najlepšiu možnosť nákupu z celej generácie. Spoločnosti so spoľahlivými akciami môžu byť zakúpené pod hodnotu, ale fígeľ je v tom, že bezpečne ochraňujú vaše aktíva kým nedosiahnu svoj cieľ. Pokrývame stále pretrvávajúci kolaps západného finančného systému, pričom sme neoblomný v tom, že existujú dva hlavné spôsoby ako sa ochrániť a pritom z kolapsu profitovať vďaka vlastníctvu zlatej alebo striebornej tehly.

Vlastníctvom zlatej či striebornej tehly, ochránite svoje aktíva.. a ak vlastníte akcie v baniach, pravdepodobne budete mať z toho obrovský zisk. Viacgeneračná možnosť zisku sa však bude prezentovať iba tým, ktorí dokážu ustáť kolaps tak, aby vlastníctvo ich akcií ostalo nedotknuté.

Pokiaľ  neprejdete procesom načrtnutým na stránke Bullet Proof Shares, akcie už naozaj nebudete nevlastniť vy ale váš maklér.

Dávajte teda pozor kým nie je neskoro a posuňte informácie každému, kto vlastní americké či kanadské akcie.

Zdroj: The Dollar Vigilante

Preložila: Martina Otrubová

Facebook komentár