Tak toto je ďalší ČLÁNOK NAŠHO NOVÉHO PROJEKTU S NÁZVOM MotivacnyWeb.sk, ktorý je zatiaľ pre Vás Prístupný Na Facebooku Twitteri

Každá generácia má svojich hrdinov, ktorí nedokončili vysokú školu.

Generácia „Baby Boom“ mala Steve-a Jobs-a, Bill-a Gates-a, Paul-a Allen-a a Michael-a Dell-a.

Generácia X zas ľudí ako zakladateľ Digg Kevin Rose, zakladateľ Napster Shawn Fanning a tvorca Blogger a bývalý generálny riaditeľ Twitter Evan Williams.

Generácia Y (ľudia pod 30) má taktiež množstvo hviezd ako toho „týpka,“ ktorý založil Facebook.

Rešpektovaní ľudia ako Peter Thiel spúštajú programy ako ich podporiť, ponúkajúce peniaze a podporu pre tých, ktorí chcú preskočiť vysokú školu a ísť rovno na vec. Napriek tomu, množstvo ľudí, ktorí vysokú školu nedokončia, sú na tom horšie. Zarábajú o 80% menej než ľudia s titulom a sú oveľa častejšie nezamestnaní.

Koniec koncov, chce to špeciálny druh človeka, aby bol úspešný aj bez titulu (a niektorí sa nikdy na vysokú nedostali).


Matt Mullenweg založil WordPress, ktoré  poháňa 16 percent webu.

Mullenweg odišiel z Houston-skej Univerzity v 2004. Už vtedy bol tak vyspelý, že sa neobťažoval návštevou počítačových hodín. Už v 20 mal vytvorený základ pre WordPress a vyberal si medzi pracovnými ponukami od technologických firiem. Z univerzity odišiel, aby pracoval pre CNET v San Francisc-u, kde mohol venovať 15 percent svojho času na rozvoj svojho vedľajšieho projektu.

Odtiaľ odišiel a založil Automattic, spoločnosť stojaca za WordPress. WordPress s iba 140 zamestnancami má samo o sebe 140 miliónov návštev za rok a všetky stránky pod Automattic skoro pol miliardy.


Arash Ferdowski je spoluzakladateľ DropBox-u, ktorého hodnota je momentálne odhadovaná na $4 miliardy.

Ferdowski odišiel z MIT (Massachusetts Institute of Technology) v 2007 po troch rokoch štúdia. Odišiel, aby založil DropBox, ktorý rýchlo porástol na službu používanú stovkami miliónov ľudí.

V súčasnosti je technickým riaditeľom firmy. Multimilionárom sa stal v 27.


Aaron Levie založil softvérový podnik Box, ktorý by mohol vstúpiť na akciový trh s odhadovanou cenou $3 milliardy.

Keď bol Levie druhák na USC (University of Southern California), vymieňal si spätne nápady s Dylan-om Smith-om, kamarátom z Duke Univerzity. Hodina marketingu pomohla Levie-mu s myšlienkou, z ktorej vzniklo Box.net, sytém pre správu „cloud“ obsahu.

Nevyžiadaný email Mark-ovi Cuban-ovi im zabezpečil štartovací  kapitál $350.000 a odvtedy idú vpred. Spoločnosť chce vstúpiť na akciový trh niekedy tohto roku.


Mark Zuckerberg vybudoval Facebook na najväčšiu sociálnu sieť, s viac ako miliardou aktívnych užívateľov mesačne.

Zuckerberg odišiel z Harvardu v 2004 počas druhého ročníka a odsťahoval sa do Silicon Valley, aby pracoval na Facebook-u naplno. Stránka bola prvýkrát spustená z jeho internátnej izby vo februáry toho roku.

Stránka odvtedy porástla exponenciálne a na jeseň 2012 vstúpila na trh s akciami, čo bol najväčší technologický vstup všetkých čias so 16 miliardami dolárov.


Dvadsaťročná Stacey Ferreira zmenila „tweet“  od Richard-a Branson-a na investíciu.

V 2012 sa Ferreira rozhodla odísť z NYU (New York University) po tom, čo dostala správu, že Virgin magnát Richard Branson a Jerry Murdoch investujú do jej, na „cloud-e“ založenej, stránky MySocialCloud.com.

Ferreira na tom začala pracovať so svojím bratom Scott-om na strednej škole a pokračovala v tom počas prvých dvoch rokov na vysokej. Keď zbadala „tweet“ od Branson-a, kde žiadal ľudí, aby „darovali $2.000 na charitu“ výmenou za šancu sa s ním strenúť v Miami o dva dni na to pri „súkromných kokteiloch,“ Ferreira a jej brat sa rozhodli požičiať peniaze od ich rodičov.

Podarilo sa im s Branson-om strenúť a zaujať ho natoľko, až do toho vstúpil ako investor a neskôr priviedol i Murdock-a.


David Karp vytvoril Tumblr, 9. najnavštevovanejšiu stránku v USA, napriek tomu, že nikdy nedokončil strednú školu.

Karp bol už v 16 produktovým manažérom v UrbanBaby, internetovom fóre pre rodičov. V 2001 odišiel z Bronx High School of Science o rok skôr do domáceho vzdelávania a nikdy nezískal stredoškolský diplom.

Odtiaľ odštartoval Davidville, na ktorom vybudoval začiatky Tumblr-u. To sa rýchlo stalo jeho celodennou náplňou. Táto spoločnosť je v súčasnosti 9. najnavštevovanejšia stránka v USA. Samotný Karp má odhadovanú hodnotu $200 miliónov.


Dustin Moskovitz je jeden z Facebook-ových miliardových spoluzakladateľov a zakladateľ Asana.

Moskovitz bol študentom ekonómie na Harvarde, no odišiel v 2004 spolu s Mark-om Zuckerberg-om do Silicon Valley, aby pomohol vybudovať Facebook na svetového giganta, akým je dnes. To z neho urobilo miliardára.

Odišiel v roku 2008, aby založil webovú aplikáciu Asana, vytvorenú na zvýšenie produktivity a spolupráce zamestnancov.


Pete Cashmore v 19 rokoch založil Mashable, ktorá láka mesačne viac ako 20 miliónov jedinečných používateľov.

V roku 2012 sa Pete Cashmore dostal do prvej 100. rebríčka najvplyvnejších ľudí, zostaveného magazínom Time. Jeho blogová web stránka Mashable mesačne láka viac než 20 miliónov jedinečných používateľov.

Kvôli rôznym zdravotným problémom ako dieťa sa Cashmore utiekal k internetu ako možnosti socializovať sa a dokonca kvôli zdraviu dokončil strednú školu o dva roky neskôr. Cashmore nikdy neštudoval na vysokej škole, no spustil Mashable, keď mal 19.
 

Daniel Ek spoluzaložil masovo populárnu službu na prehrávanie hudby Spotify v 21 rokoch.

Ek v 2005 odišiel zo štúdia inžinierstva na Royal Institute of Technology vo Švédsku po ôsmich týždňoch a stal sa milionárom len pár rokov nato.

V 14 rokoch Ek založil svoju prvú spoločnosť a v 16 sa prihlásil na inžiniersku pozíciu do Google. O päť rokov neskôr spoluzaložil Spotify. Spoločnosť má teraz celosvetovo viac než 32 miliónov predplatiteľov.


Danielle Morrill bola prvou zamestnankyňou v Twilio a považovaná magazínom Forbes za jednu z najlepších technicky zdatných ľudí, ktorých prácu je potrebné sledovať.

Morrill odišla z vysokej školy v 2007. Je známou tvárou vo svete techniky ako prvý zamestnanec „cloud“ komunikačnej platformy Twilio.

V 2011 bola vybraná Forbes-om do „30 Pod 30“ pre Sociálne/Mobilné Technológie. Nasledujúci rok Morrill odišla z Twilio, aby založila svoju vlastnú spoločnosť Referly, ktorá ponúka nástroje na zbieranie, zdieľanie a sledovanie odkazov naprieč internetom.
 

Predtým, než založil milión dolárovú  spoločnosť, spoluzakladateľa Threadless Jeffrey-a Kalmikoff-a z jednej školy vyhodili a z druhej odišiel.

Kalmikoff odišiel koncom 90. rokov zo školy grafického dizajnu v Chicagu. Pomohol naštartovať spoločnosť na predaj tričiek Threadless z vedľajšieho projektu na milión dolárovú firmu ako spoluzakladateľ a šéfdizajnér. Mal tak trochu zmiešané skúsenosti so školou. Pre CoolHunting povedal „Vyhodili ma z jednej školy, požiadal som o návrat, potom som odtiaľ odišiel a neskôr som zanechal štúdium na ďalšej – a potom som tam vyučoval!“

Threadless-ov model zapájania členov komunity a zvodný dizajn boli tak úspešné, že sa z nich stala štúdia na Harvard Business School. Od jeho odchodu z firmy v roku 2009, Kalmikoff trávil čas v Digg a SimpleGeo a ako poradca pre začínajúce spoločnosti.
 

Zach Sims založil Codeacademy, ktorá má  cez milión používateľov a minulý rok nazbieral viac než $10 miliónov od investorov, vrátane Richard-a Branson-a.

Sims

odišiel z Columbie v 2011, aby vybudoval Codeacademy. Inšpiráciou im bol fakt, že Sims nebol tak dobrý „kódovač“ ako jeho spolužiak a spoluzakladateľ Ryan Bubinski. Počas iba niekoľkých rokov sa rozrástli do približne 200 krajín.

Minulý rok firma nazbirala viac než $10 miliónov dolárov od investorov, vrátane Sir-a Richard-a Branson-a, na podporu ich vízie, v ktorej sa môže naučiť kódovať každí.

Sahil Lavingia v 18 pomohol nadizajnovať Pinterest, no odišiel o rok na to, aby spustil Gumroad.

V 2011 Lavingia odišiel z prvého semestra na USC (University of Southern California), aby sa stal v poradí druhým zamestnancom a vedúcim dizajnérom v Pinterest. O rok na to, ako vstúpil do spoločnosti, tento podnikavec odišiel a založil vlastnú spoločnosť Gumroad, ktorá umožňuje ľuďom predať hocičo, čo môžu zdieľať, ako napríklad pesničku alebo blog post.

Spoločnosť nazbierala $7 miliónov v Sériách A kola od Kleiner-a Perkins-a. Lavingia začal dizajnovať aplikácie pre Iphone v 14 rokoch.

Ben Milne v 22 rokoch zmenil svoju platobnú platformu z $1.200 investície na multimilión dolárovú spoločnosť.

Jedno desaťročie dozadu, dvadsaťosem ročný Ben Milne odišiel z Univerzity v Severnej Iowe a založil svoju prvú spoločnosť Elemental Designs. V 2008 sa dal na online platobný systém Dwolla, ktorý umožňuje úplne eliminovať creditné karty.

„Začal som vysokú, pretože som si myslel, že to je miesto, kam mám ísť,“ povedal Milne pre jedne z rozhovorov a dodal: „Prihlásil som sa na jednu vysokú školu, dostal a chodil som tam a uvedomil si, že to nie je pre mňa. Mal som zákazníkov, tak som prestal chodiť na hodiny.“

Štyri roky na to, ako založil Dwolla, spoločnosť presúva viac než $350 miliónov.

Preložil: Lukáš Jevčík

Zdroj: HuffingtonPost.com

Facebook komentár