Diskusia o prijateľných elektromobiloch od spoločnosti Tesla sa datuje  až do roku 2009 a generálny riaditeľ spoločnosti Elon Musk bezpochyby predpokladal začatie výroby takéhoto modelu, už odkedy spoluzaložil Teslu v roku 2003.

Teraz, ako sa začína stupňovať spomaľovanie rastu predajov jeho drahšieho Modelu S, budúcnosť modelovej rady spoločnosti Tesla je opäť v centre pozornosti.

Už teraz vieme, že ďalším typom automobilu bude model X, crossover založený na platforme podporujúcej model S. Naposledy sme počuli, že model X  sa začne vyrábať  na konci roka 2014.

Okrem toho, by mali sme mali od nich očakávať ďalší sedan, ako bude zahájené nové smerovanie tejto automobilky. Tento model budú podstatne lacnejšie ako model S a model X, a bo Elonom Muskom popísaný, že musia byť presvedčivý a cenovo dostupný.

Pre agentúru Bloomberg nedávno Musk povedal, že neopustí spoločnosť Tesla, ani nedovolí prebratie od  inej spoločnosti, kým sa jej nepodarí dodávať vozy s týmito parametrami. 

“Čo svet skutočne potrebuje, je skvelý, cenovo dostupný automobil na elektrický pohon,” – vysvetlil Musk. Dodal: “Nemienim sa tohto cieľu vzdať, bez ohľadu na to, čo iní ľudia ponúkajú, kým nedokončíme túto úlohu.”

Keď už hovoríme o konkrétnych fázach vozu tretej generácie, Musk povedal, že by jeho ceny mali byť nižšie ako 40 000 dolárov a mal by prísť na trh v priebehu najbližších troch až štyroch rokov. On tiež poznamenal, že dojazd tohto automobilu na jedno nabitie bude mať dojazd okolo 200 kilometrov.

Sedan tretej generácie bol už predtým ohlásený v podobných parametroch o veľkosti ako BMW radu 3 – ktorý bude ľahší a lacnejší na výrobu, než aktuálny model S. Po začatí výroby sedanu sa potom pridá výroba crossoveru a po oboch týchto modeloch sa ponúkané portfólio automobilky Tesla konečne rozšíri o ďalšie modely.

Zdroj: Techsecurityupdate.com

Facebook komentár