Riskujúci kapitalisti a investori pokračujú v nalievaní peňazí do startupov (začínajúcich spoločností).

Začiatkom tohto roka Wall Street Journal zverejnil správu o viac ako 30 začínajúcich spoločnostiach z USA, Číny a Európy, ktoré sú ocenené na 1 miliardu amerických dolárov a viac.

Tieto spoločnosti sú v rozsahu od známych firiem ako Pinterest a Uber po nedávno začínajúce spoločnosti s miliardovým kapitálom ako komunikačná aplikácia Tango a vstupenky na platforme Eventbrite.

Poznámka: Tento zoznam obsahuje len spoločnosti, ktoré sú v súkromnom vlastníctve, ktoré zvýšili hodnotu v posledných troch rokoch a ako investori vlastnia aspoň jednu firmu s rizikovým kapitálom.
 

39. Produktivita aplikácie Evernote má hodnotu asi 1 mld. USD.

Evernote prvý krát vstúpila do klubu miliardárov v máji 2012, kedy sa zvýšil obrat na 70 miliónov USD. V tejto dobe bola spoločnosť ohodnotená na 1 miliardu USD.

K dnešnému dňu Evernote zvýšil hodnotu o viac než 240 miliónov USD z investícií Allen & Co., China Broadband Capital Partners, DoCoMo Capital, Harbor Pacific Capital, m8 Capital, Meritech Capital Partners, m8 Capital, Morgenthaler Ventures, Sequoia Capital, T. Rowe Price a Valiant Capital Partners.

( Na obrázku: CEO Evernote – Phil Libin )
 

38. Na začiatku tohto mesiaca sa do miliardového klubu pripojil Eventbrite.

Vstupenky na platforme Eventbrite sú jedným z najnovších členov miliardového klubu. Začiatkom tohto mesiaca Eventbrite zvýšila hodnotu o 60 miliónov USD na 1 miliardu USD.

Spoločnosť bola založená v roku 2006 a k dnešnému dňu sa hodnota zvýšila o 197 miliónov USD.

( Na obrázku:  spoluzakladatelia Eventbrite – Kevin a Julie Hartz )
 

37. Horúcim spustením si začínajúca spoločnosť Nutanix začiatkom tohto roku zvýšila hodnotu o 100 miliónov dolárov

Nutanix, ktorý spustil poskytovanie serverových a úložných zariadení  tak, že podniky môžu lepšie spravovať a zväčšiť svoje dátové centrá, má v súčasnej dobe hodnotu 1 mld. USD.

K dnešnému dňu vzrástla hodnota Nutanixu o 1 mld. USD.

( Na obrázku: Dheeraj Pandey spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Nutanix )
 

36. Stránka o hodnotení reštaurácií Dianping.com má hodnotu medzi 1,8 mld. až 2 mld. dolárov

Dianping, najväčšia čínska web stránka o hodnotení reštaurácií, zvýšila svoju hodnotu k dnešnému dňu o 164 miliónov USD.

V minulom roku, Dianping údajne odmietol ponuku na odkúpenie zo strany Google Čína. Začiatkom tohto roka Tencent uskutočnil utajenú investíciu do Dianping a hodnota sa vraj pohybuje kdekoľvek v rozmedzí 1,8 až 2 mld. USD.
 

35. Beats Electonics má hodnotu 1 mld. USD.

Známy svojimi slúchadlami a teraz aj jeho službami v streamovaní hudby, Beats Electronics, je duševným dieťaťom rappera Dr. Dre a producenta Jimmy Iovine.

K dnešnému dňu vzrástla hodnota Beats Electronic o 560 miliónov USD a v súčasnej dobe je jeho hodnota vo výške 1 mld. USD.
 

34. Xunlei Network Technologies má hodnotu 1 mld. USD.

Xunlei Network Technologies, podporované v rámci Google, je jedným z najväčších poskytovateľov služieb pre zdieľanie súborov.

Spoločnosť bola založená v roku 2003, k dnešnému dňu zvýšila svoju hodnotu o 111 miliónov USD a v súčasnosti má hodnotu 1 mld. USD.

Investori: Ceyuan Ventures, Fidelity Growth Partners Asia, Google, IDG Capital Partners, Morningside Group, Primavera Capital Group, and RW Investments.
 

33. Zabezpečenie mobilov od spoločnosti God Technology má hodnotu 1 mld. USD.

Zabezpečenie mobilov od spoločnosti Good Technology pomáha chrániť dáta v osobných zariadeniach zamestnancov.

Good Technology vyvinula spolu s Box Tone plne funkčné mobilné výpočtové služby pre veľké spoločnosti. V apríli si práve preto zvýšil hodnotu si o 50 miliónov USD, Good Technology má v súčasnosti hodnotu 1 mld. USD.

Od svojho založenia v roku 1996 si bezpečnostná spoločnosť zvýšila hodnotu o 396 miliónov USD.

( Na obrázku: CEO Good Technology – Christy Wyatt )
 

33. Coupons.som má hodnotu 1 mld. USD.

Coupons.com nedávno podala návrh na IPO (primárna emisia akcií, pozn. prekladateľa), takže sa očakáva, že jeho hodnota pôjde hore.

Spoločnosť umožňuje používateľom nájsť a vytlačiť si kupóny, ktoré môžu následne použiť na nákupy. Tento jednoduchý koncept spôsobil, že Coupons.com z priebehu prvých 9 mesiacov roku 2013 zarobil 115 miliónov USD.

 

32. Pure Storage má hodnotu 1 mld. USD

Rýchle uvedenie úložiska do prevádzky zvýšila hodnotu Pure Storage o 245 miliónov USD od roku 2009, kedy bola založená.

Investormi sú Greylock Partners, Index Ventures’ Mike Volpi, Redpoint Ventures, Samsung Venture Investment, and Sutter Hill Ventures.

( Na obrázku: Scott Dietzen – generálny riaditeľ Pure Storage )
 

31. Správca siete  a bezpečnostná spoločnosť CloudFare má hodnotu 1 mld. USD

CloudFare, ktorý chráni webové stránky pred online hrozbami, má po dosiahnutí obratu 50 miliónov USD v decembri 2012 hodnotu 1 mld. USD.

Spoločnosť bola založená v roku 2009 a k dnešnému dňu CloudFare zvýšila svoju hodnotu o 72 miliónov USD vďaka investorom, vrátane Greenspring Associates, New Enterprise Associates, Pelion Venture Partners, Union Square Ventures a Venrock.

( Na obrázku: CEO CloudFare Matthew Prince )
 

30. Tango sa práve nedávno pripojila do miliardového klubu

Po nedávnej 250 miliónovej investícií zo strany Alibaba má komunikačná aplikácia Tango v súčasnosti hodnotu 1,1 mld. USD.

Tango je bezplatná komunikačná služba na základe správ, podobne ako aplikácie typu WhatsApp a Viber, ktoré obe nedávno získali miliardy dolárov.

Spoločnosť bola založená v roku 2009 a k dnešnému dňu zvýšil Tango hodnotu o 367 miliónov USD.
 

29. LaShou Group má hodnotu 1,1 miliardy dolárov

LaShou Group, nazývaná ako čínska napodobenina Gouponu, uzatvorila svoju primárnu emisiu akcií v roku 2012.

Dnes má spoločnosť hodnotu 1,1 mld. USD a zvýšila si ju o 166 miliónov USD.
 

 

28. Gilt Groupe v roku 2011 získala o 138 miliónov USD v roku 2011 a má hodnotu 1,1 miliardy dolárov

Rýchle predajné miesto zvýšilo svoju hodnotu o 138 miliónov USD v roku 2011 a má hodnotu 1,1 mld. USD.

Vlani v novembri sa veľa rozprávalo o potenciálnom vstupe Gilt Groupe cez IPO. Neskôr počas tohto roka sa má odprezentovať na verejnosti.

 

27. Spustenie e-commerce zvýšilo hodnotu spoločnosti Fab na 1,2 miliardy dolárov

V júni 2013 dizajnovým spustením firma Fab zvýšila hodnotu o 150 miliónov USD v prvom emisnom kole série D a v peňažnom vyjadrení má hodnotu 1 mld. USD.

K dnešnému dňu Fab zvýšil hodnotu vďaka investorom o neuveriteľných 335 miliónov USD, vrátane Andreessen Horowitz, Atomico, Baroda Ventures, Docomo Capital, First Round Capital, German Startups Group Berlin, ITOCHU, Mayfield Fund, Menlo Ventures, Phenomen Ventures, Pinnacle Ventures, RTP Ventures, ru-Net Ventures, SingTel Innov8, SoftTech VC, Tencent Holdings, VTB Capital, Washington Post, Zelkova Ventures, A-Grade Investments a SV Angel.
 

26. MongoDB má hodnotu 1,2 miliardy dolárov

MongoDB je veľmi populárna databáza pre zákazníkov ako sú eBay, MetLife a The New York Times a používa sa na organizovanie dokumentov a súborov.

Po obrovskom zhodnotení koncom októbra o 150 miliónov USD mala spoločnosť MongoDB hodnotu 1,2 mld. USD. K dnešnému dňu MongoDB zvýšila svoju hodnotu o 231 miliónov USD.

Zdá sa, že jeho ďalšia zastávka bude v IPO.

Ďalšie častí budú nasledovať…

Preložila: Jana Fejková

Zdroj: HuffingtonPost

Facebook komentár