Spoločnosť Gulfstream predstavila dve nové super luxusné súkromné lietadlá, ktorých plány po celé roky držali v tajnosti.

Bohatší cestujúci, ktorí potrebujú väčší priestor na kratšie výlety môžu získať nové G500 za cenu na úrovni 43 milióny dolárov a G600 bude na cene 54 miliónov dolárov.

Oba majú väčšie kabíny, sú rýchlejšie a sú úspornejšie než väčšina starších modelov.

Súvisiace: Výrobcovia malých súkromných lietadiel vidia veľkú šancu, ako sa Čína pripravuje na otvorenie trhu

G500 môžu lietať z New Yorku do Moskvy bez zastavenia, zatiaľ čo G600 preletí z New Yorku do Dubaja na jeden krát. Oba môžu dosahovať maximálnu prevádzkovú rýchlosti Mach 0,925, čo je omnoho rýchlejšie, ako rýchlosť v štandardných súkromnývh lietadlách.

Obe tieto súkromné lietadlá vedia odviezť 19 cestujúcich a budú mať 100% čerstvý vzduchu, na rozdiel od vzduchu, ktorý sa recirkuluje.

Súvisiace:

Chcete si prenajať súkromné lietadlo na hodinu, kľudne tak urobte s VistaJet

Spoločnosť Honda vstupuje na ďalší trh: súkromných lietadiel

Spoločnosť Gulfstream bola všeobecne veľmi tajnostkárska ohľadom svojich nových lietadiel a boli vyvíjané pod kódovým označením P42. Projekt sa takto vyvíjal po dobu piatich rokov a jeho stavba sa realizovala v priestore 34. futbalových ihrísk.

Nové úkromné lietadlá budú poháňané motorom od spoločnosti Pratt & Whitney – PW800, čím nahradia motory od firmy Rolls-Royce, ktoré boli v použité v každom predošlom lietadle firmy Gulfstream.

Gulfstream už dostala objednávky na G500 a G600 od Qatar Airways a Flexjet, s dodacím dátumom pre rok 2018 a 2019.

Odborníci očakávajú, že tieto lietadlá by mali nahradiť Gulfstream pre 16 cestujúcich – model G450, ktoré sú jej hlavným modelom.

Video interiéru a exteriéru modelu G 600:

Zdroj: CorporateJetInvestor

Facebook komentár