V týchto dňoch je v hudobnom svete v móde nákup technologických start-upov.

Naposledy rapper a producent Jay-Z ponúkol švédskej spoločnosti streamovania hudby Aspire 56 miliónov amerických dolárov. Obe spoločnosti oznámili túto ponuku.

Súvisiace: Jay-Z má rád šampanské za $ 300. Takže si kúpil celú spoločnosť

Aspire ponúka vlastnú hudobnú službu cez predplatné s “kvalitným HiFi zvukom,” spolu s ponukou časopisov a video obsahom. Má partnerstvo s veľkými nahrávacím spoločnosťami, vrátane Sony, Universal a Warner, čím získala prístup k obrovskej knižnici hudby.

V Spojených štátoch je táto služba známa ako Tidal.

Jay-Z, ktorého skutočné meno je Shawn Corey Carter vykonal túto dohodu prostredníctvom jedného zo svojich mnohých podnikateľských aktivít s názvom Project Panther Bidco.

Vo vyhlásení Project Panther poznamenala, že plánuje rozšíriť platformu Aspire aj do celého sveta.

Ďalej poznamenala: “Nedávny vývoj v oblasti zábavného priemyslu poukazuje na prechod k vysielacieho dátového prúdu médií, čo ponúka veľký potenciál pre zvýšenie využitia zábavy a príležitostí pre umelcov, čo by malo aj ďalej podporovať ich hudbu.”

Zástupca Jay-Z poznamenal, že dohoda ešte nebola uzavretá.

Ale spoločnosť Streaming Media, ktorá vlastní 76% podiel vo firme Aspire poznamenala, že prijme ponuku. Je to veľmi dobrý obchod. Dohoda za 56 miliónov dolárov pre firmu Aspire, ju oceňuje na jeden a pol násobku toho na, akej hodnote sa v súčasnej dobe obchoduje na Štokholmskej burze cenných papierov.

Súvisiace: Dr Dre zarobil v roku 2014 viac ako ktorákoľvek hviezda hip-hopu

To nadväzuje na nedávny trend bohatých muzikantov, ktorí sa začínajú stávať technologickými investormi.

V minulom roku, Neil Young poskytol viac ako 6 miliónov amerických dolárov do start-upu Pono, ktorý produkuje prenosný hudobný prehrávač, ktorý poskytuje kvalitný zvuk. Potom je tu Dr. Dre a Jimmy Iovine, ktorí si kúpili producenta slúchadiel Beats a neskôr bol predaný spoločnosti Apple za ohromujúce 3 miliardy dolárov.

Zdroj: Bloomberg

Facebook komentár