Fortune vydala svoju 18. výročnú správu ohľadom  “Zoznamu 100 najlepších spoločností pre prácu” a Google je samozrejme opäť na vrchole zoznamu.

Fortune na tomto rebríčku spolupracuje s inštitútom Great Place To Work, na základe čoho vedeli usporiadať prieskum spokojnosti zamestnancov vo veľkom množstve amerických spoločností, ktorým sa kládli otázky týkajúce sa riadenia, pracovného prostredia, výhodách a praktikám ohľadom najímanie zamestnancov.

Súvisiace: Plány spoločnosti Google ohľadom nového sídla budúcnosti + VIDEO

Tu je top 10 firiem s najšťastnejšími zamestnancami:

1. Google

Tento technologicý gigant z Mountain View, v štáte Kalifornia si udržaje svoje prvé miesto už šiestym rokom za sebou, z dôvodu dlhému zoznamu výhod, vrátane novo-vytvoreného programu na posilnenie “otcovskej” dovolenky.

V minulom roku: # 1

2. Boston Consulting Group

Fortune chválil túto bostonskú elitnú spoločnosť v oblasti poradenstva za jej sociálny program, ktorý umožňuje zamestnancom až na jeden rok sa začleniť do organizácií, ktoré majú rozsiahli sociálny vplyv a môžu si vybrať pôsobnosť po celom svete a zároveň rozvíjať znalosti, z ktorých má prospech ich kariéra.

V minulom roku: # 3

3. ACUITY

Táto poisťovňa si sídlom v Sheboygan, v štáte Wisconsin debutovala svoju pôsobnosť v hornej pozícii tohto Top zoznamu, vďaka jej nedávnemu zameraniu na dávky, ako sú neobmedzené náhrady na doplnkové vzdelávanie a 8% príspevok k dôchodkovým účtom (401k) svojich zamestnancov.

Minulý rok: nezaradená

4. SAS Institute

Fortune pravidelne chváli túto analytickú softvérovú spoločnosť z Cary, v štáte zo Severnej Karolíne za jej zameranie na každého zamestnanca, čo zahŕňa rozsiahle výhody, ktoré majú jej zamestnanci v ich vlastných areáloch.

V minulom roku: # 2

Súvisiace: 10 najšťastnejších pozícií, ktoré nevyžadujú vysokoškolské vzdelanie

5. Robert W. Baird

Paul Purcell, ktorý je generálnym riaditeľom tejto spoločnosti zo správy majetku z Milwaukee má jedno pravidlo: “Žiadny hlupáci” a v podstate aj na základe tohto pravidla vyhadzuje zamestnanca, ktorý ho aj porušia.

V minulom roku: # 9

6. Edward Jones

Táto veľká firma investičných služieb so sídlom v St. Louis, je jedným z mála zostávajúcich spoločnosti zo súkromného sektora na Wall Street a môže sa pochváliť “nízkej fluktuácie zamestnancov vo výške 8%.”

V minulom roku: # 4

7.  Wegmans Food Markets

Časopis s pôsobnosťou od roku 1935 túto spoločnosť z Rochesteru, v štáte New York označil sieť supermarketov za najlepší obchod s potravinami v Amerike a Fortune ju chváli najmä zaujímavú pracovnú kultúru, ktorá svojim zamestnancom pomáha vyniknúť vo svojej práci.

V minulom roku: # 12

8. Salesforce

San Franciský cloud computingový gigant sa počas niekoľkých posledných rokov dvojnásobne rozrástol, predovšetkým vďaka svojich “zábavných akcií”.

V minulom roku: # 7

9. Genentech

Biotechnologická spoločnosť so sídlom v South San Francisco sa pýši rozmanitosťou svojich iniciatív, medzi ktoré patrí rozvoj líderstva medzi ženami.

V minulom roku: # 6

Súvisiace: Ste talentovaný? Najviac sa o Vás postarajú vo Švajčiarsku

10. Camden Property Trust

Fortune poznamenal, že tento realitný správca nehnuteľného realitného majetku so sídlom v Houston nie je len o zábave, ale táto spoločnosť sa taktiež “stará o rodiny zamestnancov s plne zariadenými prázdninovými apartmánov, a ponúka aj 20% zľavu na prenájom a vysokoškolské štipendiá.”

V minulom roku: # 11

Zdroj: Fortune, Yahoo

Facebook komentár