Ak by ste si v minulosti mali pomyslieť na značku Adidas, aké farby by Vám prišli na myseľ? Pre väčšinu z nás to budú len dve: biela a čierna. Od modelov Superstar až po Stan Smith boli tieto farby akokeby synonymom pre značku, ale značka Adidas sa snažila robí všetko, čo je v jej silách, aby tento fakt zmenila.

Vedúca predstaviteľka dizajnu značky Adidas, Kathryn O’Brien poznamenala: “Chceli sme vytvoriť novú myšlienku, kde farba bude charakterizovať rôzne emócie.”

Naviac, nedávno práve O’Brienová chcela prísť na trh s jednou zaujímavou farbou – fialovou a ako poznámenala, bolo naozaj ťažké to presadiť. O’Brienová poznamenala: “Skoro ma vyhodili z okna. Avšak pre značku to vyžadovalo veľa dôvery a snahy dostať sa k zákazníkovým emóciám.” …  “Nakoniec, fialová si našla svoju cestu k jedných z najpopulárnejších tenisiek roka – Ultra Boost.

Nedávny posun v stratégií prichádza po štúdií, ktorá zistila, že 85 percent nakupujúcich si zvolí produkt, ktorý je v ich obľúbenej farbe. Adidas dúfa, že emócie a pocity viazané na určité farby budú korelovať s emóciami, ktoré ľudia preživajú práve pri športe, čo samozrejme bude mať vplyv na možnosť výberu ich nákupov.

Bez tejto línie myslenia, by nikdy nemohli vytvoriť Pharrellových 50 odtieňov Superstar (na obrázku nižšie).

Súvisiace: 
5 spôsobov, ako Starbucks docieľuje väčšie míňanie u zákazníkov
Skrytá manipulácia za foodcourtom spoločnosti IKEA

Zdroj: ABCNews, LATimes

Facebook komentár