Google zrušil svoje plány na otvorenie svojej vôbec prvej maloobchodné predajne v USA (v New Yorku) a to aj po tom, čo minul niekoľko miliónov amerických dolárov na renováciu jej miesta.

Prvýkrát sme počuli o plánoch spoločnosti Google v minulom roku, keďže mal v pláne otvoriť svoj prvý kamenný obchod v manhattanskej štvrti SoHo, zhruba jeden blok od obchodu spoločnosti Apple.

Hlavnou myšlienkou bolo poskytnúť spotrebiteľom miesto, aby vedeli dostať svoje produkty (notebooky s názvom Chromebook a smartphony Nexus) do rúk.

Súvisiace: Google sa chystá otvoriť svoj prvý obchod na Manhattane, priamo u Apple Store

Spoločnosť začiatkom tohto roka vLondýne otvorila predajný stánok vo vnútri iného obchodu s elektronikou a spoločnosť v oznámení uviedla, že chce ľuďom poskytnúť zážitok z “jedinečnými produktmi firmy Google” a zároveň im chce ponúknuť predaj elektroniky.

Naopak v New York City sa jednalo o veľký priestor.

Google do rekonštrukcie na Greene Street investoval  6 miliónov dolárov, keďže sa snažil vylepšiť osvetlenie a vybudovať špeciálnych tehlových múrov. Spoločnosť tak údajne v súčasnosti ponúka priestor na ročný prenájom v hodnote 2,25 milióna dolárov.

Tu je fotografia toho, ako vyzeral tento priestor na Greene Street, podľa Google Maps v septembri roka 2014:

Súvisiace: 23-ročný zamestnanec Google žije v dodávke na parkovisku spoločnosti

Google taktiež nie je jedinou technologickou spoločnosťou, ktorá začína napodobňovať úspešnú stratégiu kombinácie tehly a malty od spoločnosti Apple. Microsoft práve otvoril svoju prvú maloobchodnú predajňu v New Yorku a Amazon údajne plánoval otvoriť jednu v minulom roku, aj keď nakoniec ich ambície neboli naplnené.

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: SFGate

Facebook komentár