Kryptomena Ether dosahuje rekordy.

Kryptomena Ether dosahuje rekordy.

Kryptomena Ether v piatok dosiahla čerstvé historické maximum, keď sa prvýkrát dostala k hodnote okolo 1 700 dolárov.

Ether, ktorá je druhou najväčšou virtuálnou menou sveta podľa trhovej hodnoty, podľa údajov okolo 10:30 ráno východného času dosiahla zisk o 11,2%, na cenu 1 743 dolárov.

Stáva sa to po tom, čo bitcoin, najcennejšia kryptomena v priebehu minulého mesiaca dosiahla rekordnú úroveň, takmer 42 000 dolárov.

Cena bitcoinu sa v priebehu roka 2020 zvýšila viac ako štvornásobne a od začiatku roka 2021 sa nachádza v zisku až 29%. Ether k dnešnému dňu dosiahla výnos na hodnote 129%.

Virtuálna mena Ether v priebehu tohto týždňa stabilne rástla, pretože investori v priebehu budúceho týždňa očakávajú spustenie futures kontraktov kryptomeny Ether, na burze Chicago Mercantile Exchange.

Súvisiace: Banka JPMorgan: “Bitcoin môže z dlhodobého hľadiska stúpnuť na $146 000”

Obchodovanie s futures kontraktmi u kryptomeny Ether sa má začať v pondelok. CME na trh uviedla bitcoinové futures kontrakty pred viac ako tromi rokmi, v rámci vrcholu rastu kryptomeny v roku 2017.

Niektorí investori sa domnievajú, že futures a ďalšie produkty derivátov zamerané na kryptomeny dodajú inštitucionálnym investorom väčšiu dôveru pre investovanie do tejto oblasti.

Sachin Patodia, partner spoločnosti fondu rizikového kapitálu pridruženého k materskej spoločnosti Fidelity, s označením Avon Ventures, uviedol: „Tvorba ďalších finančných nástrojov privedie na trh viac účastníkov,“ … “To pravdepodobne bude pozitívnym faktorom pre cenu virtuálnej meny Ether.”

Patodia však uviedol, že hlavným faktorom rastu cien Ether a ďalších menších digitálnych mien, v posledných mesiacoch bola najmä hybná sila v rámci kryptomeny bitcoin.

Ďalej poznamenal: “Tento vzorec sme videli počas mnohých kryptocyklov, ktorými sme prešli, kde bitcoiny viedli cenové pohyby a následne podobný vývoj je videný aj v tzv. alt-coinoch.”

Ethereum, sieť krypromeny Ether, bola vytvorená po bitcoinoch v roku 2013. Hlavný rozdiel, ktorý má s blockchainom bitcoinu, je schopnosť podporovať aplikácie.

Analytik pre oblasť kryptomien Simon Peters, vrámci online investičnej platformy eToro, uviedol: „Tento krok CME môže podnietiť ďalší nákup virtuálnej meny Ether novými účastníkmi trhu, pretože sofistikovaným investorom poskytuje spôsob, ako zaistiť svoje riziko proti pozíciám, ktoré môžu držať v rámci podkladového aktíva.“

“Je však potrebné poznamenať, že podobne ako bitcoiny, aj futures na CME pre menu Ether budú vysporiadané v hotovosti, aby nezahŕňali žiadne fyzické dodávky, takže by sme nemali nevyhnutne očakávať zásadný vplyv na spotové ceny.”

Investori do kryptomien uviedli, že ďalším faktorom, ktorý potenciálne zvyšuje cenu virtuálnej meny Ether, je začiatok významnej modernizácie ethereového blockchainu s názvom Ethereum 2.0. Optimisti v Ether dúfajú, že vďaka aktualizácii bude Ethereum rýchlejšie a bezpečnejšie.

Celková trhová hodnota všetkých kryptomien minulý mesiac dosiahla hodnotu 1 bilióna dolárov, keďže cena bitcoinu dosahovala rekordný rast. Optimisti pre virtuálnu menu Bitcoin tvrdia, že získali podporu od inštitucionálneho dopytu, ako aj od vnímania investorov, že jej hodnota je podobná zlatu.

Súvisiace: Bitcoin rastie keď Elon Musk pridal #bitcoin do svojho bio

Bitcoin v piatok stúpla o 4,7% a obchodovala sa za cenu 38 151 dolárov. XRP, ktorá je tretím najväčším digitálnym tokenom, sa vyšplhala o 10,7% na 44 centov.

Skeptici ako ekonóm Nouriel Roubini však tvrdia, že bitcoiny a ďalšie kryptomeny nemajú žiadnu vnútornú hodnotu. Nedávny prieskum analytikov z Deutsche Bank ukázal, že investori považujú bitcoin za najextrémnejšiu bublinu v rámci finančných trhov.

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: CNBC

Facebook komentár