Amazon_rozsiruje_svoju_politiku_bezplatneho_vratenia_tovaru

Amazon rozširuje svoj program bezplatného vrátenia tovaru, pretože sa blíži koniec sezóny vianočných nákupov.

Spoločnosť umožňuje zákazníkom bezplatne vrátenie „miliónov produktov“ ktoré sú predané a balené spoločnosťou Amazon. Patrí sem elektronika, kuchynské spotrebiče a predmety pre domácnosť, ktoré vážia menej ako 22 kilogramov. Amazon predtým povolil bezplatné vrátenie obuvi, podstielok a oblečenia.

Spoločnosť Amazon v tlačovej správe uviedla, že rozšírenie politiky vrátenia tovaru je výsledkom rastúcej logistickej siete spoločnosti. Pracuje na zrýchľovaní dodacích lehôt a posilňovaní vlastnej prepravnej siete. FedEx a UPS sa snažia udržať krok s rastúcim dopytom. Amazon nedávno posilnil svoju leteckú divíziu a kúpil podiely v dvoch prepravných leteckých spoločnostiach.

Súvisiace: Amazon chcel najať 30 000 zamestnancov. Prihlásilo sa viac ako 200 000 záujemcov

Online predajca uviedol, že v USA sa aktuálne nachádza viac ako 18 000 fyzických miest na vrátenie tovaru, vrátane obchodov spoločnosti Amazon, ako sú napríklad 4-Star a Amazon Books, zároveň aj umiestnenia v predajniach Whole Foods, zhruba 1 000 obchodov Kohl’s a viac ako 10 000 miest spoločnosti UPS. K dispozícií má tiež takmer 1 000 miest Amazon Hub, kde sú samoobslužné zariadenia.

Spoločnosť tiež zopakovala program návratu bez štítkov a krabíc na takmer 6 000 miestach, medzi ktoré patria Kohl’s, niektoré lokality Whole Foods a miesta spoločnosti UPS. Zákazníci obchodnému partnerovi ukážu QR kód, ktorý im bol odoslaný na mail, alebo do aplikácie a potom zamestnanec bezplatne doručí balík späť do spoločnosti Amazon. Vrátenie prostriedkov sa zvyčajne pripisuje do dvoch hodín od vrátenia položky.

Spoločnosť tvrdí, že iniciatíva bez štítkov, ktorá sa začala v júli, je súčasťou jej širšej iniciatívy zameranej na ochranu životného prostredia.

Počas sviatkov umožňuje spoločnosť Amazon vrátenie tovaru z nákupov uskutočnených medzi 1. novembrom a 31. decembrom, ktoré sa majú dokončiť do 31. januára 2020. Amazon zvyčajne umožňuje vrátenie tovaru do 30 dní od dátumu nákupu.

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: CNN

Facebook komentár