TikTok_politicku_reklamu_na_platforme_neumozni

Niektoré z najväčších spoločností na svete v oblasti sociálnych médií umožňujú politickú reklamu. Ale TikTok nebude jednou z nich.

Podľa Blake Chandleeho, viceprezidenta celosvetových stratégií spoločnosti TikTok, platené politické reklamy nie sú vhodné pre veľmi populárnu aplikáciu na zdieľanie videa. V piatok na blogovom príspevku napísal , že spoločnosť sa zameriava „zostať verná“ „príjemnému pocitu z aplikácie“, vďaka ktorej je zábavným miestom na trávenie času.“

Chandlee v príspevku uverejnenom na webovej stránke spoločnosti TikTok napísal: „Nepovolíme platené reklamy, ktoré propagujú kandidáta, aktuálneho lídra, politickú stranu alebo skupinu, alebo jeho oponentov, alebo ktorí sú z federálnej, štátnej alebo miestnej úrovne – vrátane reklám týkajúcich sa volieb, reklám na obhajobu alebo poškodenie.“

Chandlee dodal, že ide o „skoré“ experimentovanie reklám v aplikácií TikTok, ktorá od svojho uvedenia na trh pred dvoma rokmi začala rozsiahlym rastom popularity. Táto služba umožňuje používateľom vytvárať krátke videá so špeciálnymi efektmi a piesňami.

Chandlee napísal, že aplikácia TikTok, ktorá zaviedla beta program s názvom TikTok Creator Marketplace, stále povoľuje iné typy reklám. Tento program umožňuje značkám spojiť sa s tvorcami obsahu pri marketingových kampaniach.

TikTok vlastní spoločnosť Peking ByteDance Technology. Koncom minulého roka bola spoločnosť ByteDance údajne ohodnotená na 75 miliárd dolárov, čo z nej urobilo jeden z najcennejších startupov na svete.

Spoločnosť ByteDance vlastní aj domácu verziu TikTok v Číne s názvom Douyin. Táto aplikácia je populárna medzi mladými ľuďmi v krajine, kde TikTok nie je k dispozícii.

Súvisiace: Čím si čínske aplikácie, ako TikTok získavajú používateľov z USA

TikTok mal v júli roka 2018 globálne viac ako 500 miliónov aktívnych používateľov na celom svete, podľa príspevku na čínskom účte sociálnych médií spoločnosti. Najnovšie údaje neboli okamžite k dispozícii.

Analytická spoločnosť Sensor Tower tento rok v júli informovala o inštalácii aplikácií v objeme najmenej 1,27 miliárd krát.

Rozhodnutie tejto spoločnosti ju odlišuje od služieb ako Facebook, Twitter a Snapchat, ktoré umožňujú všetky politické reklamy. Tieto platformy však pred voľbami v USA do roku 2020 čelia rôznym výzvam.

Facebook napríklad v auguste oznámil, že zavedie prísnejšie pravidlá pre politické reklamy v Spojených štátoch potom, čo uviedol, že chytil niektorých inzerentov, ktorí sa pokúšajú využiť systém tým, že pochybných používateľov, ktorí financujú politické reklamy. Táto platforma už dlho bojuje s kritikmi, ktorí tvrdia, že táto platforma vytvorila prostredie, v ktorom sa nebezpeční zahraniční užívatelia sa môžu pokúsiť ovplyvniť americké voľby.

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: Yahoo, MSN

Facebook komentár