Malta.

Malta.

Lacnejší ako Gulfstream, menej náročný ako superjachta. Druhý – tretí alebo štvrtý – pas sa stal ďalšou trofejou pre superbohatých jednotlivcov.

Zdá sa, že dokonca aj najbohatší ľudia planéty potrebujú plán B. Okrem toho, že zlatý maltský erb vyzerá elegantne, je treba držať krok aj s trendmi.

Bohatí kupujúci “hľadajú bezpečnosť”, povedal Christian Kalin, ktorý je predsedom spoločnosti Henley & Partners, ktorá poskytuje poradenstvo v oblasti občianstva a publikuje rebríčky, ako je Index kvality občanov (Francúzsko je 1. mieste). Chcú mať podľa neho pokoj v prípade revolúcie alebo iných otrasov, ktoré by mohli nastať v ich domovských krajinách.

Súvisiace: Najobľúbenejšie destinácie pre bohatých

Zatiaľ čo mnohé národy, vrátane USA, legálnym rezidentom umožňujú požiadať o čiastočné občianstvo po splnení určitých kritérií a len 10 krajín umožňuje zahraničným osobám získať kompletné občianstvo. Naviac vyžadujú platby vo forme priamej investície, zvyčajne v nehnuteľnostiach alebo v založení miestnej spoločnosti.

Osem z nich je MMF zvyčajne klasifikovaných ako tzv. offshore finančné centrá, hoci Kalin uviedol, že väčšinu kupujúcich motivuje stabilita, nie vyhýbanie sa daňovým povinnostiam. Medzi hlavné dôvody patrí aj možnosti okolo chválenia sa. Kalin nakoniec poznamenal: “Ak máte jachtu a dve lietadlá, ďalšia vec, ktorú získate, je maltský pas,” … “Je to posledný symbol postavenia. Mali sme klientov, ktorí ich len jednoducho zbierali. ”

Koľko stojí občianstvo veľmi bohatých jednotlivcov?

Kde_si_najbohatsi_jednotlivci_sveta_kupuju_svoj_dalsi_pas_graf

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: Yahoo, Bloomberg

Facebook komentár