Adidas_nasla_sposob_ako_plne_vyuzit_svoju_online_prilezitost_2018

  • Zameranie spoločnosti Adidas na rast kvality a marže pomôže zvýšiť jej akcie,” poznamenal analytik investičnej spoločnosti Macquarie – Lauren Jefferys.
  • Jefferys zvýšila svoj cenový cieľ na akcie k úrovni 223 eur (272 dolárov).
  • Spoločnosť už od roku 2015 v oblasti teniseky dosahuje silný podiel.
  • Našla spôsob, ako využiť výhody diferencovaných produktov, čo bude predstavovať rýchly obrat na trhu a on-line predajov, ktoré by mali ďalej smerovať nahor.
  • Adidas je európskou spoločnosťou, obchodovanou na frankfurtskej burze cenných papierov.

Keďže maloobchodníci zápasia na online trhu, spoločnosť Adidas “plne využíva digitálnu príležitosť”.

Podľa Laurena Jefferysa, ktorý je analytikomv spoločnosti Macquarie, je pravdepodobné, že tento dvojciferný rast výnosov bude pokračovať. Ale to je len jedna vec, ktorú nemecká spoločnosť z oblasti tenisiek realizuje naozaj správne.

Podľa neho by dôraz spoločnosti na rast kvality a marže mal viesť k zvýšeniu jej výkonnosti. Slabá hodnota amerického dolára, potenciálny spätný nákup akcií z jeho silnej hotovostnej pozícii a jeho povzbudivý výhľad do roku 2018 by mali podporiť aj výnos jej akcií.

Adidas navyše ponúka nové a diferencované produktové portfólio, rýchlo reaguje pre dopyty na trhu a jej jasná stratégia pod vedením generálneho riaditeľa Kaspera Rorsteda ju udrží na vysokej úrovni. Spoločnosť takisto získala popularitu v Číne a USA, čím čelí dominancii konkurentov spoločnosti Nike , ktorá bola kritizovaná za jej pomalú výrobu a neúspešnými pokusmi dostať spotrebiteľov k tomu, aby sa pokúsili viac vnímať jej trendové ponuky.

Mark King, ktorý je vedúcim oddelenia Severnej Ameriky vo firme Adidas poznamenal: “Výrazný rast spoločnosti Adidas v USA, ktorý pri predajoch znamenal rast o 6% až 11%, viedol k vystrašeniu konkurencie. Zameranie sa na značku a jej schopnosť rozpoznať trendy skôr, ako sa stanú, prináša so sebou zisky.”

Súvisiace: Adidas otvoril nový druh obchodu a Nike by mala mať obavy

Analytik spoločnosti Jefferys ďalej poznamenal: “V odvetví športového oblečenia existuje veľký potenciál, pretože ročne ich navyšujú o 4% až 6%. Ostatné značky ako Nike a Under Armor by však v oblasti podielu mohli čeliť poklesom ako aj nárastom.”

Ďalej uviedol: “Naša analýza naznačuje, že kľúčovými faktormi úspechu sú: schopnosť inovovať, rýchlosť reakcie na meniace sa trendy, distribučnú disciplínu (alebo nedostatok) a stupeň diverzifikácie podľa produktu, kategórie a regiónu.”

Jefferys zvýšila svoj cenový cieľ pre akcie spoločnosti Adidas na 223 eur (272 usd), čo je o 22% viac ako bežná cena spoločnosti, ktorá sa nachádza na hodnote 182 eur.

Adidas_nasla_sposob_ako_plne_vyuzit_svoju_online_prilezitost_2018_graf

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: Macquarie

Facebook komentár