Cenova_vojna_brokerov_Schwab_opat_Fidelity_e_trade

Zdá sa, že ak príde na on-line obchodovanie, maklérske spoločnosti sa v konkurenčnom boji snažia znižovať svoje poplatky.

Charles Schwab v utorok oznámil, že zníži svoje provízie pre on-line obchodovanie amerických akcií a ETF na 4,95 dolára. Pred takmer 4 týždňami táto investičná spoločnosť prišla so znížením svojich obchodovacích poplatkov na 6,95 z 8,95 dolárov.

Toto oznámenie prichádza po tom, čo konkurenčná investičná spoločnosť Fidelity, ktorá je domovom 17,9 miliónov on-line maklérskych účtoch v celkovej hodnote aktív o rozsahu $ 1,7 bilióna oznámila, že znížila obchodovacie provízie na 3 doláre, z 4,95 dolárov.

Súvisiace: Väčšina ľudí nepotrebuje nikomu platiť za spravovanie investícií

Walt Bettinger, ktorý je prezidentom a CEO spoločnosti Schwab vo vyhlásení poznamenal: “Nechceme aby náklady na realizáciu príkazov boli pre investorov prekážkou v ich rozhodovaní, keďže chceme, aby firma mohla v čo najlepšej miere slúžiť ich potrebám.”

Toto zníženie nadobudne účinnosť 3. marca.

Spoločnosť Schwab, ktorá spravuje viac ako 10 miliónov účtov taktiež uviedla, že vykoná zníženie poplatkov na cenu opcií .

Toto zníženie poplatkov poslalo provízie nižšie, ako u konkurencie – TD Ameritrade a E*Trade.

V utorok večer, TD Ameritrade oznámila, že zníži svoje provízie pre on-line obchodovanie akcií a ETF na 6,95 dolárov, oproti 9,99 dolárov, počnúc 6. marcom.

E*Trade si pre on-line obchodovanie amerických akcií a ETF si účtuje poplatok vo výške 9,99 dolárov.

Aktíva zaparkované v amerických ETF fondoch sa rozširujú a na konci roka dosiahli úroveň viac ako 2,5 bilióna dolárov.

Novšie akciové obchodovacie on-line platformy išli ešte omnoho ďalej. Trading-ová aplikácia Robinhood si dokonca neúčtuje žiadny poplatok za obchod.

Fidelity a Schwab

Pred necelými dvoma týždňami, spoločnosť Fidelity vydala svoju výročnú správu ktorá ukázala, že príjmy v roku 2016 vzrástli o 3,4% na 15,9 miliárd dolárov, čo pre túto súkromnú spoločnosť predstavuje rekord.

Kombinácia rastu tržieb a mierne nižších nákladov viedla k vytvoreniu rekordného zisku vo výške 3,5 miliardy dolárov. Prevádzkové výnosy sa oproti roku 2015 zvýšili o 19,5%.

Súvisiace: Táto nová investičná spoločnosť Vás nechá zaplatiť za svoje služby koľko chcete

Ram Subramaniam, ktorý je prezident maloobchodnej divízií vo Fidelity poznamenal: ” S týmto bezprecedentným znížení cien, spoločnosť Fidelity pokračuje v transformácii sprostredkovateľského priemyslu, čím retailovým klientom prináša tú najlepšiu hodnotu.“

Akcie spoločnosti Schwab po oznámení poklesli o 4%, keďže investori tak na druhej veľkej zníženie cien v jednom mesiaci reagovali negatívne. Fidelity je ako sme už spomínali v súkromnom vlastníctve.

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: Fortune, CNBC, Yahoo

Facebook komentár