Uz_nikdy_neplatte_za_nadvahu_batoziny_Je_tu_Raden

Nadmerná hmotnosť kufra Vás môže na poplatkoch vyjsť až na 100 dolárov, ale čo keby ste mohli odvážiť kufor jednoduchým zdvihnutím nad zem?

To je len jeden z mnohých nástrojov, ktoré sú zabudované do novej inteligentnej značky v oblasti batožín, s názvom Raden ktorá bola predstavenou počas tohto týždňa.

Raden vie váš telefón nabíjať, poskytne vám informácie o čase odletu a cez Bluetooth vás upozorní, ak sa na páse váš kufor približuje.

Súvisiace: 5 súkromných ostrovov, ktoré si môžete prenajať za menej ako $500

32-ročný zakladateľ a CEO – Josh Udashkin si uvedomil, že cestujúcim na letiskách chýba presne niečo také, aké ponúka Raden. Startupy sa snažia zlepšovať všetko, čo od okuliarov (Warby Parker) po reproduktory (Sonos), tak prečo nie aj cestovnú batožinu?

Udashkin povedal, že jeho cieľom bolo vytvoriť “empatickú” batožinovú značku, ktorá je elegantnou, praktickou a zapadá do našich životov, ktoré sú obklopené technológiami.

V apríli roka 2014 opustil svoju prácu pre Aldo a strávil takmer dva roky než sa mu na trh podarilo priniesť produkty spoločnosti Raden.

Znamenalo to, že musel veľa času tráviť na Times Square v hotely Marriott Marquis, kde sa stretol s odborníkmi v oblasti marketingu a produktových dodávateľov zo spoločnosti Tumi. V priebehu prvého roka si Raden najala poradcov.

Od firiem z oblasti rizikového kapitálu ako Capital a Lerer Hippeau Ventures v prvom kole získali 3,5 milióna dolárov.

Pred ich predstavením, počas minulého týždňa sa nám podarilo získať 55 centimetrov dlhú batožinu (ktorej cena bola na úrovni 295 dolárov).

Samotná taška bola vytvorenou dizajnérmi od spoločnosti Beats a je vyrobenou z odolného makrolonového polykarbonátu a váži len 3,4 kilogramu.

Vo vnútri je vyberateľná kompaktná batéria s dvoma portami, ktoré sú prístupné z vonkajšej strany.

Podľa hlavného produktového manažéra spoločnosti, Justina Seidenfelda, ktorý predtým prevádzkoval spoločnosť Quirky uviedol, že batéria je o rozsahu piatich telefónov.

Súvisiace: Top 10 najlepšie platených pracovných miest pre ľudí, ktorí radi cestujú

Taktiež už navrhli elegantnú aplikáciu, kde získate prístup ku všetkým funkciám Raden. Môžete si cez ňu dokonca objednať aj Uber.

Produkty spoločnosti Raden sú k dispozícii v siedmich farbách. A najlacnejší kufor – Bluesmart stojí 399 dolárov.

Okrem spustenia svojho elektronického obchodu, Raden otvára dvere svojich predajní v okolí New Yorku je rovnako aj v SoHo.

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: TheVerge, Fortune

Facebook komentár