Film Martin-a Scorsese-ho s názvom Wolf Wall Street/Vlk z Wall Street, ktorý používa slovíčko na F*** viac než ktorýkoľvek iný celovečerný film v histórií bol v Dubaji a ďalších národných verzií zálivu skrátený o štvrtinu. To všetko kvôli veľkému počtu scén zobrazujúcich užívanie drog a sexu.

Film, ktorý pomohol Leonardovi DiCapriovi k Zlatému Glóbusu bol počas tohto mesiaca prestavený v Dubaji a bol o 45 minút skrátený, než jeho pôvodná verzia, ktorá má 180. minút. Je to kvôli scénam človeka, ktorí užíva kokaín zo nahého ženského tela a častých scén plných nahoty. Slovičko F*** sa v oroginále filmu použilo 569-krát, viac než ktorýkoľvek celovečerný film v histórií – podľa webových stránok Internet Movie Database.

( Súvisiace: Tento týždeň sa začal premietať film Vlk z Wall Street – Wolf of Wall Street )

Film zobrazuje príbeh amerického burzového makléra Jordana Belforta, ktorý bol usvedčený z podvodu v roku 1990. Pôvodná verzia ukazuje 24 scén sexu a nahoty. Takmer všetky nadávky boli v Dubajskej verzií odstránené alebo utlmené, zatiaľ čo väčšina scén bozkávania a sexu boli zosekané. Skrátená verzia je púšťaná v krajinách Perzského zálivu, ako je Katar a Kuvajt , ktoré používajú podobné pravidlá cenzúry, ako Spojené arabské emiráty.

Film o hodnote 100 miliónov amerických dolárov bol od roku 2007 vytváraný z autobiografie Belforta, ktorý strávil 22 mesiacov vo väzení za pranie špinavých peňazí a podvody s cennými papiermi. Podľa stránky BoxOffice.com od jeho premiéry dňa 25. decembra do 15.janára po celom svete zatiaľ zarobil 97 miliónov dolárov.

Film V USA zozbieral protichodné recenzie, kde kritik s Wall Street Journal – Joe Morgenstern ho nazval “prázdne predstavenie”, zatiaľ čo Richard Brody s The New Yorker povedal, že “celý film trvá tri hodiny a ja by som si prial aby to bolo omnoho kratšie. “

( Súvisiace: Kokaínové príbehy z Wall Street )

Komisia pre cenné papiere zastavila činnosť jeho firmy v roku 1998. V roku 2003 bol Belfort odsúdený na štyri roky väzenia, hoci bol čoskoro prepustený. V súčasnosti pracuje ako motivačný rečník, čím spláca svojim obetiam spláca 110,4 miliónov dolárov.

Niektorí nespokojní fanúšikovia na Twitteri vyjadrili svoje sklamanie po tom, čo videli film: “Nepozerajte si film – Vlk na Wall Street v Dubaji.” 

Zdroj: Bloomberg, WSJ

Facebook komentár