Podnikanie je viac ako len voľba práce. Je to spôsob života.

Pretože podnikanie ovplyvňuje ako Váš osobný život, tak rovnako aj ten profesionálny, mení Vás to ako ľudskú bytosť. Váš prístup k riešeniu problémov sa zmení, naučíte sa novým zručnostiam a budete mať viacej vedomosí ohľadom nových odvetví a trhoch.

Podstúpite zmenu osobnosti – k lepšiemu alebo k horšiemu. Ale čo je možno najdôležitejšie, v priebehu cesty ako podnikateľ, prejde Váš pohľad na život dramatickým posunom.

Počas jedného roka alebo dvoch, keď budete podnikateľom, je viac než pravdepodobné, že nájdete svoj meniaci sa pohľad na v jednom alebo viacerých z nasledujúcich spôsoboch:

( Toto je ďalší článok NAŠHO NOVÉHO PROJEKTU S NÁZVOM MotivacnyWeb.sk, ktorý je zatiaľ pre Vás Prístupný Na Facebooku )

1. Všetko sa stáva predmetom hodnotenia

Podnikatelia sú obchodní velitelia. Sú zodpovední za dohľad nad všetkým, od operácií na vedenie účtovníctva až po predaj a marketing. V dôsledku toho sa naučíte vidieť veci z vyššej úrovne pohľadu, a stanete sa adeptom na to, ako urobiť bleskové úsudky a rýchle vyhodnotenie za náročných okolností. V priebehu daného dňa, budete nútení vyhodnotiť silu vašich finančných modelov, produktivitu svojho tímu a uskutočniteľnosť svojich najnovších termínov projektov.

V dôsledku toho začnete hodnotiť všetko, vo Vašom živote. Pri rozhodovaní, v ktorej reštaurácii sa najesť, budete robiť mentálny zoznam +/- . Keď pôjdete do kina na film, budete premýšľať o všetkých silných a slabých stránkach filmu a budete hodnotiť každú situáciu, pokiaľ ide o riziká a odmeny v rámci filmu. Budete sa cítiť tak prirodzene, ze si to možno ani nevšimnete.
 

2. Rozhodnutia sa zdajú byť menej dôležité

Každý robí desiatky rozhodnutí každý deň. Či už ide o farbu ponožiek, ktoré si oblečiete ale o rozhodnutie či sa presťahovať do nového mesta. Ako podnikateľ, budete robiť ešte viac rozhodnutí, a väčšina z nich sa bude zdať významnejšia ako “obyčajné” rozhodnutie, napriek tomu si uvedomte, že rozhodnutie z postele môže niekedy priniesť slušné výsledky a tiež že dobré rozhodnutie nezaručuje víťazstvo.

Po niekoľkých mesiacoch kormidlovania Vášho podnikania, budete rozhodnutia vnímať ako tie zásadné, ale menej dôležité. Už viac nebudete zastrašený potenciálnym zlým rozhodnutím; namiesto toho, budete robiť tie najlepšie rozhodnutia, tak rýchlo, ako to len bude možné, a pôjdete ďalej.

Súvisiace: 10 charakteristických vlastností, ktoré má každý podnikateľ
 

3. Problémy sú menej zastrašujúce

V začiatkoch podnikania sa zdá, že problémy vznikajú z ničoho nič. Každý deň, je tu aspoň jeden nový požiar, ktorý potrebuje uhasiť a aspoň jedna hlavná zmena, ktorú nikdy nevidíte prichádzať. Po celú dobu Vášho fungovania ako podnikateľ, sa stanete lepším ako si poradiť  s týmito problémami. Tak ako prišli, a aj všetky ostatné problémy vo vašom živote, stanú sa menej zastrašujúcimi. Skôr ako ich budete vidieť ako stopku na Vašej ceste k úspechu, pozrite sa na ne ako na jednoduché hádanky, ktoré sú nevyhnutné a je potrebné ich vyriešiť.
 

4. Ľudia sa stávajú dôležitejšími

Podnikanie vám pomôže zistiť význam ostatných ľudí vo vašom živote. Vaša rodina a priatelia tu budú, aby Vás podporili v priebehu vašich najstresujúcejších časov. Vaši investori a mentori Vám pomôžu prejsť k správnym rozhodnutiam. Vaši partneri a kolegovia Vám pomôže vidieť Vašiu víziu až k úspechu. Vaši klienti budú „buď alebo“ vo vašom podnikaní. Ľudské vzťahy budú diktovať Váš úspech, a ako také sa ich naučíte viac vážiť.

Súvisiace: Sedem čŕt úspešných podnikateľov
 

5. Nápady už nie sú zbežné

Počas cesty podnikateľa som v daný deň, uzavrel stávku že väčšina bežných ľudí príde s aspoň s pol tuctom nápadov. Tieto nápady môžu byť veľké, ako nápad na nové podnikanie, alebo malé, ako nápad na nové večerné menu. Môžu byť dobré, alebo môžu byť aj zlé. Bez ohľadu na kvalitu alebo rozsah týchto myšlienok, väčšina z nich ich vypustila a nikdy si už na ne znova nezmyslia.

Ako podnikateľ, môžete vidieť na vlastné oči hodnotu nápadov. Dokonca aj zlé nápady, ak na nich pracujete, sa môžu stať dobrými nápadmi, a dokonca aj myšlienky, ktoré nikdy nepretavíte do reality, môžu byť náučné a niečo sa z nich naučiť, ak sú riadne preskúmané. Po Vašej ceste podnikateľa, už nikdy nenecháte ďalší z vašich nápadov len tak odísť. Budete sa držať každej jednej myšlienky, preskúmate ju a zvážite jej uplatnenie. Rovnako tak budete viac ochotní počúvať a skúmať myšlienky druhých. Nikdy neviete, kedy a ako sa začne Vaše ďalšie veľké podnikanie.

Nedovoľte, aby Vás tieto perspektívne zmeny zastrašili. Je pravda, že podnikanie Vás mení, ale vo väčšine ohľadov, Vás to zmení k lepšiemu. Okrem toho, ak nie ste pripravení prijať riziko potenciálneho obrovského zisku, možno nemusíte byť vystrihnutým podnikateľom na prvom mieste. Vaše obdobie ako majiteľa podniku bude náročné, no obohacujúca a vzrušujúca cesta. Či už sa Vám to nepodarí, alebo sa stanete výrazne úspešnýnm, tak či tak, budete vďační že ste sa na to dali.

Preložila: Miroslava Dugová

( AK by niekoho bavili preklady podobných článkov “Komunitného Motivačného projektu”, nech sa Nám prosím ozve na Facebook do správy )

Zdroj: ABCNews, NYTimes

Facebook komentár